Costume populare pentru copii

Confecționăm diferite modele de costume tradiționale pentru copii, începând de la botez și până la serbările școlare din grădinițe și școli, brodate cu motive populare în culorile preferate.

Personalizăm prin broderie numele copilului, personaje din desene animate și alte inscripții dorite. 

Trusourile pentru botez includ: pătură, crișmă, fașă, pânză pentru lumânare, personalizate prin brodare cu numele copilului și data botezului.

Costumele populare pentru nou născuți sunt compuse din: cămașă, pantaloni, brâu tricolor, ilic, botoșei în formă de opincă, căciuliță, trăistuță.
Confecționăm costume populare pentru ansamblurile folclorice profesioniste și de amatori.

Oferim reduceri pentru comenzi mari.

Telefon 0731 920 275 pentru ofertă/cotație de preț.

serbari scolarefetita costum popular

bebelus tinuta romaneasca

rochita fetita motive traditionalecostume populare copii

bromaniacostum popular copiirochie fetita brodata motive traditionale (2)rochie fetita brodata motive traditionale (1)botez romanescie fetite

rochita fetite

costum popular copii 7

costum popular copii 1

costum popular copii 2

costum popular copii 3

costum popular copii 4

costum popular copii 5

costum popular copii 6

costum popular copii 8

costum popular copii

costum popular botez

botez broderie

Tradiție

Folclorul era integrat în vechime într-un context socio-cultural care cuprindea toate faptele de viaţă din lumea satului. Omul muncea şi sărbătorea în colectiv şi în acord cu lumea. Tainele meşteşugului de a confecţiona îmbrăcămintea nu se învăţau din cărţi, ci de la femeile satului, care transmiteau din generaţie în generaţie, de la bunică la mamă şi fiică. Fetele nu se măritau până nu ştiau să toarcă şi să ţeasă.

Totodată, în trecut hainele brodate erau considerate adevărate arme spirituale, asigurând protecţia purtătorului faţă de demoni, context în care portul popular poate fi considerat o recapitulare simbolică a întregii mitologii şi cosmogonii de început.